18 april 2017

Huursubsidie voor nieuwe kleuterschool goedgekeurd

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft de huursubsidie goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe kleuterschool voor De Graankorrel.

Eerder verleende het schepencollege al de bouwvergunning. De nieuwbouw komt op het speelplein Berkenhof tussen de Kloosterlaan en Tuinwijk. Met de formule van huursubsidie moet de school niet zelf investeren, maar de gebouwen huren aan iemand die ze bouwt. Het gaat om een jarenlang aanslepend dossier. De huidige gebouwen van De Graankorrel zijn eigendom van de stad Wervik en dateren al van 1863. Er is zelfs geen dubbel glas. Vorig jaar kwam er eindelijk een doorbraak na heel veel overleg. De zusters van Onze Lieve Vrouw Ten Bunderen stelden een stuk grond ter beschikking voor de nieuwbouw. De nieuwe kleuterschool bevat twaalf klassen, burelen, een turnlokaal, berging, sanitair, een lerarenlokaal en een zorglokaal. Tijdens het openbaar onderzoek werd geen enkel bezwaar ingediend. "Toch moeten nog heel wat stappen gebeuren voor de eerste steen een feit is", aldus coördinerend directeur Christophe Verleene. "De goedkeuring van de huursubsidies en de toekenning van de bouwvergunning is wel een grote stap in de goede richting."

De Graankorrel telt momenteel tien kleuterklassen. In de afdeling Beselarestraat zitten nu het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Als de nieuwbouw er is, dan verhuizen die klassen naar de huidige kleuterklassen. (DBEW)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream