28 april 2015

Informatie voor wie in onderwijs werkt of wil werken voortaan gebundeld

 

 

Wie in het onderwijs werkt, kan terecht op Onderwijs.vlaanderen.be. Vanaf vandaag is alle informatie voor wie in het onderwijs werkt of wil werken op de website gebundeld. Ook wie een lerarenopleiding volgt of in het onderwijs aan de slag wil, vindt er een schat aan informatie over zijn toekomstige job. Het gaat om een nieuwe belangrijke stap in de uitbouw van de website als uniek loket voor alle doelgroepen binnen onderwijs, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

 

Waarom deze site?

 

Tot voor kort konden (toekomstige) personeelsleden met hun vragen over werken in het onderwijs terecht in de Gids voor leraren. Die online gids was toe aan actualisering en uitbreiding. Het Vlaamse onderwijs telt immers naast leraren en docenten tal van andere personeelsleden, onder meer administratief, ondersteunend, technisch en paramedisch personeel.

 

Bovendien stond heel wat informatie voor personeelsleden verspreid over de website www.ond.vlaanderen.be  met een sterke focus op de dagelijkse werking van schooldirecties en -administraties.

 

Alle informatie voor onderwijspersoneel op één plaats

 

Voortaan krijgen (toekomstige) personeelsleden van basisonderwijs tot hoger onderwijs informatie op maat. Op Onderwijs.vlaanderen.be/onderwijspersoneel vinden leraren, docenten en hun collega’s antwoorden op vragen over solliciteren, hun loopbaan, de dagelijkse lespraktijk, hun salaris en hun pensioen.

 

Enkele voorbeelden:

 

- Hoe word ik leraar en hoe vind ik een job in het onderwijs?
- Welke vakken kan ik geven met mijn diploma?
- Wat is het verschil tussen een tijdelijke aanstelling en een vaste benoeming?
- Hoeveel verdien ik?
- Waar kan ik nascholing volgen?
- Welke verlofstelsels zijn er? Wat doe ik bij ziekte of ongeval?

 

Personeelsleden hoeven niet langer tussen informatie voor directies of secretariaten te zoeken naar wat hen interesseert of aanbelangt. Zij vinden nu alles op één plaats: Onderwijs.vlaanderen.be/onderwijspersoneel. De klemtoon ligt op actuele, heldere en accurate basisinformatie. Voor wie meer wil weten, toont de website de weg naar de onderwijsregelgeving.

 


Een nieuw luik op Onderwijs.vlaanderen.be

 

Het nieuwe luik voor onderwijspersoneel is een verdere uitbouw van de website Onderwijs.vlaanderen.be, ontwikkeld op het innovatieve kañooh-platform. Dit is de tweede stap, na de lancering voor ouders, leerlingen, studenten en cursisten in september 2014. Ook nu is de site het resultaat van een intensieve samenwerking binnen het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Op Onderwijs.vlaanderen.be/onderwijspersoneel staan leraren, docenten en hun collega’s centraal. Zij vinden nu op één plaats een schat aan informatie en antwoorden op tal van vragen. Heldere en actuele informatie is hierbij cruciaal. Dit is een nieuwe stap in de uitbouw van Onderwijs.vlaanderen.be als uniek loket voor alle doelgroepen binnen onderwijs. “

 

Het ministerie van Onderwijs werkt ook aan een nieuwe website op maat van directies en administraties in het onderwijs.

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream