29 juni 2015

Izegem krijgt volwaardige eigen kunstacademie

 

Izegem beschikte al over een academie voor muziek en woord en er is een filiaal van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) Roeselare voor de beeldende kunsten. Dat filiaal neemt Izegem nu over.

'Dit is een onderdeel van ons beleidsplan dat wordt uitgevoerd', zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA). 'Alle voorbereidingen waren getroffen, zoals de overname van het personeel. Het was enkel nog wachten op de goedkeuring van de Vlaamse regering.' Het onderdeel dans werd niet toegevoegd aan de academie.

De kunstacademie komt onder directeurschap van Wim Belaen, die nu al directeur van de academie voor muziek en woord was. Op 1 september gaat de wijziging in. Over heel Vlaanderen werden 34 oprichtingen van academies of richtingen goedgekeurd. 'Zo krijgen ze de kans het juiste aanbod te organiseren op de plaats waar er nood aan is en geven ze de leerlingen de garantie dat ze hun huidige opleiding kunnen afwerken. Ondertussen maken we werk van een vernieuwing van het deeltijds kunstonderwijs', aldus minister Crevits (fmr)

FRANK MEURISSE

Inhoud ↑

Copyright © 2015 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter