8 februari 2018

Laatste 'OverKop-huis' opent deuren

 

In Gent heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) het laatste van vijf OverKop-huizen geopend. Een plaats waar jongeren tot 25 jaar zich kunnen ontspannen en op een laagdrempelige manier professionele hulp kunnen krijgen bij hun problemen. Ook Resul Tapmaz, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen, en Elke Decruynaere, schepen van Jeugd, zetten hun schouders onder het project.

Het Gentse OverKop-huis is een samenwerking tussen de stad en een groep organisaties die zich inzetten voor jongeren en leerlingenbegeleiding. De bedoeling is dat het een toegankelijk huis wordt waar jongeren vrij binnen en buiten kunnen en waar ze terechtkunnen met hun vragen. Er zullen ook activiteiten en ateliers georganiseerd worden.

Het project kwam er dankzij de steun van de Rode Neuzenactie van VTM en Q-music. Ook de stad Gent ondersteunt Overkop Gent: de dienst Welzijn en Gelijke Kansen levert van bij het begin extra mankracht, onder meer via het project Warme Stad Gent. De Jeugddienst geeft een financiële impuls en ondersteuning bij de vrijetijdsinvulling. (belga)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream