5 maart 2018

Middeleeuws.. maar zonder morren!

 

Donderdagavond kwamen de eerste ouders aanschuiven aan de schoolpoort van Freinetschool De Boomhut om toch maar zeker een plaats te hebben voor hun kind. “Gelukkig konden we de mobilhome van mijn ouders lenen.”

Minister Crevits en het parlement beloofden deze week werk te maken van een online aanmeldingssysteem voor het basis- en secundair onderwijs, maar daar hadden de ouders die sinds donderdagavond aan de schoolpoort van Freinetschool De Boomhut stonden geen boodschap aan. Zij kamperen maar liefst vier nachten en drie dagen om één van de veertien beschikbare plaatsen te kunnen veiligstellen voor hun zoon of dochter want de inschrijvingen starten pas maandag.

Ook directeur Karel Delheye werd in snelheid gepakt want die had gisteren nog vergadering in Duitsland. “Ik vind het ongelooflijk moedig en ben tegelijk ook erg trots dat ouders zoveel moeite doen om hun kinderen bij ons te kunnen inschrijven”, zegt hij. “We zullen er dan ook alles aan doen om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Ze kunnen terecht in een warme leraarskamer en worden voorzien van een tasje koffie. Morgen mogen ze meegenieten van de spaghetti-avond die al gepland stond.”

Geen risico voor ledematen

De eerste 'schoolkampeerders' zijn vriendinnen Jana Pollet en Carolina Mosquera. Zij namen geen risico op verkleumde ledematen. Zij kwamen donderdagavond omstreeks 19 uur aan met een mobilhome. “We wisten dat het aantal plaatsen beperkt was en het aantal geïnteresseerden vrij groot. Daarom wilden we niks aan het toeval overlaten”, zegt Jana. “Gelukkig mochten we de mobilhome van Carolina's ouders gebruiken. Maar als dat niet het geval was geweest, hadden we gegarandeerd de koude getrotseerd”, aldus Carolina, die zelfs haar twee maanden oude zoontje Dantes had meegebracht.

De mobilhome bleek meer mensen te inspireren. Vrijdag om 10 uur waren al tien ouders present. En gisteravond voegden er zich daar nog een paar bij.

“Ik wilde aanvankelijk pas zaterdagochtend komen, maar ik zag de mobilhome staan en heb meteen gebeld om vrijaf te kunnen nemen. Ik was hier gelukkig als negende, waarmee ik als laatste zeker ben van mijn plaats”, zegt een dolgelukkige Charlotte Vandenberghe.

De overige plaatsen zijn gereserveerd voor zogenoemde indicatorkinderen.

“Eigenlijk is het verschrikkelijk dat we nog steeds op een dergelijke middeleeuwse manier onze kinderen moeten komen inschrijven”, aldus Charlotte. “We hadden gehoopt dat tegen dit jaar online inschrijven mogelijk zou zijn maar spijtig genoeg is het nog steeds kamperen geblazen.”

Dieter De Milde

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream