14 september 2016

Miljoen euro voor lerarenopleidingen

 

Hoe bereid je leerkrachten voor op de diverse samenleving? En hoe help je de lerarenopleiders om klaar te zijn voor alle veranderingen? Het zijn vragen die centraal kunnen staan in een van de speciale pilootprojecten die de hervorming van de lerarenopleiding voorbereiden. Hogescholen, universiteiten en Centra voor Volwassenenonderwijs zullen daarvoor vanaf dit academiejaar met elkaar kunnen samenwerken. Dat meldt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) aan deze krant. Zij maakt hiervoor ruim een miljoen euro vrij.

"Met de hervorming willen we toekomstige leraren een wervende en hoogstaande opleiding geven en hen versterken in hun taak. Daarom gaat de geplande hervorming gepaard met deze grondige voorbereiding." Het is volgens Crevits de bedoeling dat kennis en ervaringen gedeeld worden. "De professor aan de universiteit kan veel opsteken van de stagebegeleider van leerkrachten en omgekeerd."

Normaliter zullen de eerste studenten op 1 september 2019 kunnen starten in de hervormde opleiding. Zij zullen daarvoor naar een hogeschool of universiteit die samenwerkt met de Centra voor Volwassenenonderwijs moeten gaan. Nieuw hierbij is de educatieve master, waardoor leerlingen na het secundair aan de universiteit kunnen kiezen voor een opleiding die voorbereidt op het leraarschap.

REMY AMKREUTZ

Inhoud ↑

Copyright © 2016 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream