19 december 2012

Minister Crevits bespoedigt komst nieuwe Dorpsbrug Ingelmunster

 
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits maakt de nodige budgetten vrij voor de bouw van de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster. De vaste constructie over het kanaal Roeselare-Leie zal de nieuwe verbinding vormen tussen de twee delen van de gemeenten.
 
De komst van een nieuwe centrumbrug past in het goedgekeurde Masterplan over de dorpskernvernieuwing van Ingelmunster. De stationsbuurt wordt heringericht, de markt werd vernieuwd en er komt dus ook een nieuwe brug. Over de financiering van de brug was echter nog geen duidelijkheid. Daarom heeft minister Crevits de knoop doorgehakt: de volledige kost voor de herbouw van de nieuwe vaste brug zal gedragen worden door Agentschap Wegen en Verkeer en Waterwegen en Zeekanaal NV.
 
Burgemeester Vercruysse : “Het dossier van de financiering van de nieuwe brug in onze gemeente sleept al jaren aan. Ingelmunster is heel blij dat er een doorbraak is en dat we dankzij minister Crevits in de toekomst werk kunnen maken van een goede verbinding tussen het station en de kern van Ingelmunster.”
 
Vlaams minister Crevits : “Door deze beslissing wordt het dossier van de bouw van een nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie gedeblokkeerd. Ingelmunster wil zoals bekend het centrum herinrichten en daar een duurzaam mobiliteitsbeleid aan koppelen. Ook voor de scheepvaart zal de toekomstig te bouwen brug een meerwaarde bieden voor een vlotter verkeer.”
 
Persinfo:
Katrien Rosseel
Persadviseur Vlaams minister Hilde Crevits
Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter