18 oktober 2016

Minister Crevits legt eerste steen bouwproject VTI Torhout

 

 

In Torhout heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de eerste steen gelegd voor nieuwe werkplaatsen, leslokalen en een speelplaats voor het VTI. De werkzaamheden kosten 5 miljoen euro. Dit project is het eerste in een reeks van bouwprojecten van de scholengroep Sint-Rembert met een totale investeringswaarde van 20 miljoen euro.

 

De scholen van Sint-Rembert in Torhout zullen de komende jaren een gedaanteverwisseling ondergaan. In verschillende stappen worden allerlei bouwprojecten gerealiseerd.

 

Het eerste project is dat van het VTI in de Papebrugstraat. De oude werkplaatsen mechanica en automechanica worden vervangen door een nieuwbouw met werkplaatsen, ruime leslokalen en een speelplaats. De nieuwbouw bestrijkt een oppervlakte van bijna 4100 vierkante meter. Het gaat om een investering van 5 miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro subsidie van de Vlaamse overheid. In het VTI lopen er 581 leerlingen school en werken er 128 leraren.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Nooit wordt technisch en wetenschappelijk onderwijs zo tastbaar als wanneer er een grote bouwwerf op je eigen speelplaats ligt, zoals voor het VTI in Torhout. Voor de directie, de leraren worden de nieuwe praktijkruimten de ideale carrosserie om jongeren op te leiden tot zelfstandige, innovatieve en competente specialisten op technisch en wetenschappelijk vlak.”

 

De scholengroep Sint-Rembert heeft nog meer bouwprojecten op stapel staan zoals een nieuwbouw in de Spinneschoolstraat, een nieuw schoolrestaurant voor 2000 eters op de hoek van de Viaductstraat en de Papebrugstraat en een nieuwe sporthal. Alle projecten samen hebben een investeringswaarde van 20 miljoen euro.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Met dit bouwproject sluit de scholengroep Sint-Rembert aan bij de inhaalbeweging voor schoolinfrastructuur die Vlaanderen momenteel realiseert. Nog nooit is er zoveel geïnvesteerd in scholenbouw en nog nooit zijn zoveel nieuwe scholen geopend. Op dit ogenblik worden er meer dan 2 nieuwe scholen per week opgeleverd en officieel in gebruik genomen.”

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream