13 december 2007

Minister Crevits opent nieuwe op- en afrit op E313

 

Eerste deel van de heraanleg van het Klaverblad Lummen is afgerond

Met de officiële opening van de nieuwe op- en afrit voor het industriegebied Zolder-Lummen, is vandaag de eerste fase van de heraanleg van het Klaverblad Lummen afgerond. “Dit is een belangrijke eerste stap naar minder ongevallen en files op en rond het Klaverblad”, aldus minister van openbare werken Hilde Crevits. In 2008 start de tweede fase van de heraanleg waarbij de verkeerswisselaar zelf wordt omgevormd tot verkeersturbine. Tegen 2012 moet de volledige heraanleg van de nieuwe verkeerswisselaar klaar zijn. De nieuwe verkeerswisselaar zal 11.350 meter lang zijn en 40 miljoen euro kosten.

 

 

Minister van openbare werken Hilde Crevits opende vandaag het nieuwe op-en afrittencomplex 26bis op de E313. Hiermee is het eerste deel van de heraanleg van het Klaverblad Lummen tijdig en zonder veel hinder afgerond. De nieuwe op- en afrit moet het achterliggende industriegebied Zolder-Lummen vlotter en veiliger toegankelijk maken. De gevaarlijke ‘bretellen’ op het Klaverblad zelf werden vandaag afgesloten voor alle verkeer. “Zo komt een einde aan de onveilige situatie waarbij het verkeer van en naar het industriegebied moest kruisen met het verkeer op de verkeerswisselaar”, legt minister Hilde Crevits uit.

 

Door het vernieuwen van het Klaverblad krijgt de hele Limburgse economie meer ademruimte”, zo benadrukt de minister. Het huidige systeem van het Klaverblad veroorzaakt immers acute fileproblemen waardoor de E313 en E314 langzaam maar zeker dichtslibben. Dagelijks komen hier zo’n 100.000 voertuigen voorbij.

 

De minister dankte de weggebruikers voor het begrip tijdens de werken, maar benadrukte ook dat de echte grote werken nog moeten starten. Begin 2008 start de omvorming van het Klaverblad zelf tot een verkeersturbine waarbij het voorrangsconflict verdwijnt en de autobestuurders continu kunnen doorrijden zonder belemmering, wat de kans op files en ongevallen verkleint. In 2012 moet de metamorfose rond zijn.

 

Op www.klaverbladlummen.be kan u alle vorderingen en nieuws terugvinden over de heraanleg van het Klaverblad. 

 

 

Persinfo:

 

Cybelle-Royce Buyck

woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits

0486 14 12 72

persdienst.crevits@vlaanderen.be

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream