19 oktober 2017

Minister Crevits verdubbelt budget voor de begeleiding kwetsbare leerlingen en wil ervaringen van brugfiguren delen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits verdubbelt volgend jaar het budget voor de begeleiding van kwetsbare leerlingen. Dat heeft de minister bekend gemaakt op een studiedag over brugfiguren in Gent. Er komt 115.000 euro bovenop het huidige bedrag. De middelen zijn bedoeld voor studie- en huiswerkbegeleiding, studie en taal- en gezinsondersteuning. Minister Crevits is ook van plan om de brugfiguren in Vlaanderen bijeen te brengen om samen ervaringen uit te wisselen.

Dit schooljaar krijgen 7 instellingen uit het hoger onderwijs 115.000 euro voor de ondersteuning van kwetsbare kinderen. Ruim 1000 studenten uit het hoger onderwijs begeleiden 2100 leerlingen uit het basis- en het secundair onderwijs. Dat gaat over wekelijkse huiswerkbegeleiding, het wegwerken van leerachterstand, de ontwikkeling van studievaardigheden en taalstimulering. De begeleiding resulteert in extra onderwijskansen voor 2100 leerlingen in het basis- en het secundair onderwijs. Ook ouders worden bij enkele projecten betrokken zodat ook zij leren hoe ze hun kinderen met schoolwerk kunnen helpen of hoe ze een goede leeromgeving creëren.

Voor 2018 verdubbelt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits dat budget. Er is in 115.000 euro extra voorzien. Er komt een oproep voor geïnteresseerden om projecten in te dienen. Een jury zal een aantal projecten selecteren.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Dankzij extra begeleiding verhogen we de slaag- en toekomstkansen voor kwetsbare leerlingen. We betrekken ouders ook meer bij de schoolloopbaan van hun kinderen.  Deze projecten verhogen de leer- en ontwikkelingskansen van leerlingen, stijgt de ouderbetrokkenheid en leren studenten beter omgaan met armoede en diversiteit.”

Minister Crevits kondigde in Gent ook aan dat ze een coördinerende rol wil opnemen rond brugfiguren. Ze wil  een brede uitwisseling van de ervaring en expertisen van de brugfiguren in Vlaanderen.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter