6 februari 2018

Minister en bisschop wijden nieuwe basisschool in

 

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en de Gentse bisschop Luc Van Looy hebben vrijdagavond de nieuwe gebouwen van de Vrije Basisschool De Weg-Wijzer geopend. Ze kregen daarbij pannenkoeken, want het was Lichtmis.

Martine Naudts, voorzitter van het schoolbestuur, gebruikte Lichtmis als ijkpunt in de geschiedenis van het bouwdossier van de school. Een geschiedenis met nogal wat struikelblokken, die ertoe leidden dat op Lichtmis 2012 het licht helemaal uit ging en het bouwdossier compleet geblokkeerd zat. Maar dankzij de hulp van de Congregatie van de Zusters van Liefde, die al sinds 1815 in Zaffelare aanwezig is, kon de school op andere gronden een nieuw bouwdossier starten.

De nieuwbouw is al sinds 8 januari in gebruik. Maar de officiële opening, met de bisschop en de minister van Onderwijs, was voor gisteravond: op Lichtmis. Het einde van de donkere dagen. Om aan de minister en de bisschop te tonen dat Zaffelare fier is op wat werd gepresteerd, kon het schoolbestuur de aannemer die de school bouwde, ertoe overhalen om op de opening een kleine lichtshow te financieren.

De investering in de nieuwe school bedraagt 7 miljoen euro, waarvan Vlaanderen 6 miljoen betaalt. Om nieuw meubilair te kunnen kopen, vond de school 88 sponsors die een vermelding kregen op de treden van de schooltrappen, en nog eens 700 andere sponsors hielpen mee om nieuwe computers te kopen. (rtl)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream