2 september 2016

Minister legt eerste steen nieuwe school

 

De nieuwbouw zal vijf nieuwe kleuterklassen omvatten, een snoezelruimte, een polyvalente zaal en een refter met keuken. Op de eerste verdieping komen vijf klassen van de lagere school en twee kleinere lokalen voor ­levensbeschouwelijke vakken. ­Directeur Caroline Van Schoor kijkt al uit naar de opening van het nieuwe complex. “De inmiddels gesloopte prefabklassen waren 46 jaar oud en totaal versleten”, zegt ze. “De containerklassen, die als tijdelijke lokalen waren geïnstalleerd, deden als sedert 1997 dienst. De refter blijft staan en zal tijdens de werken verder gebruikt worden. Daarna zal de academie daarover kunnen beschikken. We hopen dat het nieuwe complex instapklaar is tegen januari 2018.”

Begin juli offerde het schoolteam de eerste vakantiedagen op om een grootscheepse verhuis te organiseren. De derde, vierde en vijfde leerjaren krijgen immers een tijdelijk onderkomen in de nabijgelegen vroegere pastoorswoning, die is verbouwd. “We zitten daar heel gezellig en hopen zelfs te mogen blijven”, verklapten enkele vijfdeklassers gisteren net voor de aankomst van de ­minister. Crevits bouwde samen met enkele leerlingen en personeelsleden een kleurrijk muurtje.

“Onder meer dankzij het project Scholen van Morgen slagen we erin om een boost te geven aan het bouwen van nieuwe schoolgebouwen”, lichtte de minister toe aan de meute bouwvakkers.

Schepen van Onderwijs Petra Verstappen (NV-A) was in haar nopjes tijdens de feestelijke eerste steenlegging. “Het ontwerp van architectenbureau De Jong ­Gortemaker Algra versterkt de ­relatie tussen de twee percelen van de school”, stelt de schepen. “De nadruk ligt ook sterk op groenbeleving. Waar ooit de prefablokalen stonden, komt nu een groene open ruimte naar het kasteelpark Blauwendael. Daardoor wordt het groen op school naar binnen getrokken, meteen ook een uitnodiging voor de school om het park nog meer te gebruiken.”

Kinderen, leerkrachten en ­ouders van de KOHa-campus H.-Familie in de Hamse Broekstraat mogen zich deze namiddag eveneens verheugen op hoog bezoek. Bisschop Luc Van Looy komt er rond 14.30u het nieuwe klassencomplex inzegenen. Daarna volgen een rondgang en een receptie. Ook in deze school werden oude containerklassen vervangen door een hypermodern gebouw.

Jan Van De Velde

Inhoud ↑

Copyright © 2016 Concentra. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream