6 februari 2018

N-VA en minister Crevits niet te spreken over onderwijsstudie Unia

 

“Moeten we dan alle examenresultaten door een computer laten omzetten in een ­attest?” Koen Daniëls, onderwijsexpert van N-VA, is niet te spreken over de conclusies die Unia verbindt aan een studie die aantoont dat ­armere en allochtone leerlingen meer kans hebben om een B- of C-attest te halen.

“Uiteraard mag de achtergrond van het kind niet het enige criterium zijn bij de deliberatie, maar we moeten toch naar het hele plaatje kijken”, stelt hij. “De studie houdt geen rekening met de ­mate waarin het kind Nederlands begrijpt, wat toch cruciaal is. Unia legt ­alle zonden bij de leerkrachten.”

Bovendien zou Unia praktische en beroepsopleidingen “stigmatiseren” door een onderscheid te maken tussen “hogere” en “lagere” studierichtingen. “Unia gaat ervan uit dat we van iedereen een arts of burgerlijk ingenieur kunnen maken”, zegt Daniëls.

Een opmerking die ook weerklinkt bij Vlaams onderwijsminister Hilde ­Crevits (CD&V). “Technische of beroepsrichtingen bestempelen als lagere studierichtingen, het staat er echt”, schrijft Crevits op Twitter. “Het doel is een goede oriëntering voor elk kind. Heeft niets met lager of hoger te maken.” (tvb)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream