20 november 2017

Nieuw schoolgebouw De Oogappel ingehuldigd

 

De stedelijke basisschool De Oogappel heeft gisteren haar nieuwe schoolgebouw officieel ingehuldigd. Het gloednieuwe gebouw telt zes klassen, een refter, sportzaal, administratieve lokalen en een EHBO-lokaal.

De werken waren gestart in november 2015 en het gebouw werd eerder dit jaar al in gebruik genomen. Tijdens de officiële opening zorgden de leerlingen zelf voor muziek en dans. Schepen van Onderwijs Katie Coppens (Samen/sp.a) mocht het lint doorknippen. "Deze school heeft twee vestigingen. Appelterre 48, met 139 leerlingen, zal voortaan de klassen van het eerste tot het zesde leerjaar herbergen, terwijl Appelterre 13A, met 66 kleuters, voortaan enkel de kleuterklasjes zal herbergen. Zo krijgen beide vestigingen de ruimte waar ze zo naar op zoek waren", vertelt schepen Coppens.

"Op beide vestigingen werden de lelijke containers verwijderd en voor Appelterre 13A zal de speelplaats binnenkort worden heraangelegd. De nieuwbouw heeft alle nieuwste voorzieningen, waaronder ergonomische tafels en stoelen. Het oude gebouw wordt verder gebruikt voor het knutselgerief en de zedenleer- of godsdienstlessen. Daarbuiten hebben de leerlingen toegang tot een prachtig park waar ze kunnen ontspannen en bij goed weer les kan worden gegeven.

Een nieuw aangelegde speelplaats met indrukwekkende overkapping maakt het plaatje compleet."

De nieuwbouw werd voor 83 procent gesubsidieerd. Daarnaast moet de stad jaarlijks nog bijleggen. De stad Ninove investeert 8,5 miljoen euro in vier nieuwe scholen die uitbreiden of worden vervangen door een nieuwbouw. De Oogappel is de eerste daarvan die ingehuldigd werd.

Eind september raakte bekend dat 'De Lettertuin' 5 miljoen euro subsidies krijgt van minister Crevits voor een nieuwbouw. Kleuterschool 'Ikke' kreeg al een nieuw klasblok, die begin volgend jaar wordt ingehuldigd. In basisschool 'Windekind' zijn de werken voor een nieuwbouw gestart. (CVHN)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream