18 september 2017

Nieuw systeem leren op de werkvloer in 2018 van start

 

Het nieuwe systeem van leren op de werkvloer gaat volgend jaar van start. Jongeren zullen minstens 14 uur per week ervaring op de werkvloer opdoen.

De Vlaamse regering gaf gisteren groen licht voor het nieuwe systeem van duaal leren. In dat nieuwe systeem, dat op 1 september 2018 ingaat, volgen leerlingen een deel van hun opleiding op de werkvloer. Het duaal leren zal het huidige systeem van deeltijds leren en werken vervangen dat voor veel jongeren de laatste uitweg is na een mislukte 'klassieke' schoolloopbaan.

De Vlaamse ministers van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en van Werk Philippe Muyters (N-VA) willen van duaal leren een volwaardig alternatief maken waar jongeren bewust voor kiezen. Zo wil de regering vermijden dat jongeren die schoolmoe zijn zonder diploma uit het onderwijs stappen.

Daarvoor ging de Vlaamse regering de mosterd halen bij buitenlandse voorbeelden zoals Duitsland en Zwitserland. Daar bereikt het historisch gegroeide systeem van duaal leren ongeveer twee derde van de scholieren.

BARBARA MOENS

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream