2 mei 2017

Nieuw Zuid krijgt twee scholen erbij

 

De nieuwbouwwijk Nieuw Zuid krijgt er een volledige schoolinfrastructuur bij van 2.500 vierkante meter. Zowel het gemeenschapsonderwijs als het stedelijk onderwijs zullen elk 240 bijkomende plaatsen onder één dak krijgen in de loop van het schooljaar 2019-2020. De scholen worden geen eigenaar van de gebouwen, maar ontvangen een huursubsidie van minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Na de projectoproep voor huursubsidies eind 2016 voor scholen die hun capaciteit willen uitbreiden of hun gebouw vernieuwen, kregen in een eerste fase 4 Antwerpse scholen groen licht. Daarbovenop krijgt nu ook het stedelijk onderwijs in Antwerpen een volledig nieuwe school op Nieuw Zuid dankzij de huursubsidies. Het project van het stedelijk onderwijs zorgt voor 240 bijkomende plaatsen in de klas.

Het gaat hierbij om een nieuwbouw van 15 miljoen euro waarbij de scholen geen eigenaar zijn, maar de gebouwen zullen huren voor 300.000 euro per jaar. Daarvoor krijgen ze een subsidie.

Buurtsporters

Op dezelfde campus zal ook het Gemeenschapsonderwijs een tweede basisschool realiseren, ook goed voor 240 plaatsen. De muzische basisschool K'Do is nu tijdelijk ondergebracht in de Verschansingsstraat in afwachting van de verhuis naar Nieuw Zuid. Omdat de nieuwbouw en de koppeling van verschillende schooldossiers al vertraging opliep, verhuist de school eerst nog eens naar de Schildersstraat, in afwachting van de nieuwbouw.

De gemeenschappelijke ruimtes zoals de turnzaal, onderdeel van de gloednieuwe buurtsporthal, zullen door leerlingen van het gemeenschapsonderwijs, het stedelijk onderwijs én buurtsporters gebruikt worden. Voor de kleuters komt er een aparte bewegingsruimte. Voor het ontwerp van beide scholen zal een projectoproep worden uitgeschreven naar geïnteresseerde architectenbureaus. (DILA)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream