18 oktober 2017

Nieuwbouw geeft aan muziekonderwijs een boost

 

In het bijzijn van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en het stadsbestuur werd het nieuwbouwcomplex van de stedelijke Muziekacademie in de Kalkhofstraat ingehuldigd.

Honderden leerlingen gaven samen met hun leerkrachten het beste van zichzelf op muzikaal vlak om de bezoekers te trakteren op fraaie klanken in de perfect akoestisch ingerichte klaslokalen en concert- en danszalen.

Wie niet aanwezig kon zijn, kon tot ver buiten het centrum van de stad meegenieten van een compositie met drieëndertig scheepshoorns vanop het dak van het nieuwe stadhuis in de Brielstraat.

Het traditionele lintje knippen was er niet bij, want burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en schepen Bruno Dhaenens (Open VLD) mochten met een tik op een gong het nieuwbouwcomplex voor toegankelijk verklaren.

Zeker is dat het moderne gebouw jong en oud aanspreekt. Zo stijgt het aantal leerlingen dat muziekonderwijs volgt alvast al naar 2.300 voor dit schooljaar. Directeur Geert Dhondt hoopt alleen dat die frisheid ook doorstraalt op de kwaliteit. (jdv)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream