4 september 2017

Inschrijvingen ‘Bewegen naar de Zon’ starten vandaag

 

Vanaf vandaag kunnen de Vlaamse scholen van het lager onderwijs zich op het digitaal platform ‘Bewegen naar de Zon’ registreren. ‘Bewegen naar de Zon’ is een nieuwe campagne van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Het doel is dat de ruim 450.000 leerlingen uit het lager onderwijs dit schooljaar samen 150 miljoen km bewegen. Dat is de afstand tussen aarde en zon. De campagne krijgt de steun van de Stichting Vlaamse Schoolsport, Sven Nys, Tia Hellebaut, Marc Herremans, Ann Wauters en Sien Wynants van Ketnet.

‘Bewegen naar de Zon’ is een campagne van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits om leerlingen van het lager onderwijs elke dag minstens één kwartier extra te doen bewegen. Het gaat om bewegingsmomenten die buitende de lestijden lichamelijke opvoeding vallen.  De ruim 450.000 leerlingen van het lager onderwijs worden uitgedaagd om samen op 1 schooljaar de afstand tussen de aarde de zon af te leggen: 150 miljoen km. Dat gebeurt via het begrip ‘Zontijd’.

Vlaanderen telt ruim 2600 basisscholen. Elke lagere school kan zich vanaf vandaag registreren via het digitaal platform ‘Bewegen naar de Zon’ op de website van de Stichting Vlaamse Schoolsport.

Op de website vinden scholen ook verschillende initiatieven en acties. Het kan gaan om bewegingstussendoortjes, One Mile A Day, een actieve middagspeeltijd of verplaatsingen naar schoolactiviteiten. Scholen zullen kunnen volgen hoeveel km beweging er werden afgelegd.

Bewegen naar de Zon wordt gepromoot via een filmpje met Sven Nys, Tia Hellebaut, Marc Herremans en Sien Wynants van Ketnet. Ook Ann Wauters steunt de campagne.

Het filmpje vindt u op : https://youtu.be/VQSO04qzC5c).

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Vandaag geven we het startschot van ‘Bewegen naar de Zon’, een campagne om kinderen en jongeren te motiveren om meer te bewegen. Elke lagere school kan zich via de website www.bewegennaardezon.be registreren. Het is algemeen bekend dat kinderen en jongeren te weinig bewegen. Samen met de lagere scholen willen we die trend keren. Vandaar de oproep naar alle scholen om zich in te schrijven voor ‘Bewegen naar de Zon’.”

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream