4 december 2017

27 scholen startten schooljaar pas op 4 september

 

De vraag of de eerste schooldag dit schooljaar voor heel het onderwijs verplaatst moest worden naar vier september, veroorzaakte dit voorjaar heel wat ophef. De aanleiding daarvan was het Offerfeest dat op 1 september viel.

Uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) blijkt nu dat in totaal 58 Vlaamse scholen, waarvan 27 in Antwerpen, op 1 september niet geopend waren. Die cijfers werden opgevraagd door parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang).

Uitstellen kan niet zomaar

Ook blijkt dat meer katholieke scholen dan scholen uit officiële netten pas op vier september zijn gestart. In Vlaanderen waren 41 scholen van het vrij onderwijs gesloten op 1 september, tien van het Gemeenschapsonderwijs en zeven van het Antwerpse stedelijk onderwijs. Minister Crevits verwees scholen die later wilden starten door naar de mogelijkheid om een pedagogische studiedag in te richten, want het schooljaar zomaar uitstellen kan niet. 47 van de 58 scholen gaven als reden voor de sluiting een pedagogische studiedag, tien gaven als reden een verlofdag en één school gaf een combinatie van de twee door. (rvre)

 

Copyright  © 2017 Concentra. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream