18 december 2017

Agristo opent nieuwe frietjesfabriek

 

In Wielsbeke heeft aardappelbewerker Agristo een nieuwe, indrukwekkende vestiging in gebruik genomen. Het gaat om een investering van 150 miljoen euro. Vlaams minister Hilde Crevits en Europarlementslid Tom Vandenkendelaere huldigden de nieuwe site in.

Op de site van Unilin in Wielsbeke heeft Agristo in een recordtempo een volautomatisch diepvriesmagazijn (45 meter hoog, goed voor 55.000 pallets), een nieuwe productielijn en een verpakkingsafdeling gebouwd.

Begin 2019 neemt Agristo op die vestiging een tweede productielijn in dienst. Nu wordt op de eerste lijn in Wielsbeke zo’n 20.000 ton afgewerkt product gemaakt, dat zijn zo’n 2,4 miljoen porties friet per dag, waarvoor twee grote vrachtwagens aardappelen per uur nodig zijn. Na verloop van tijd wordt de verwerking opgevoerd tot 30.000 ton.

De investering in Wielsbeke leverde ook flink wat extra banen op. Sinds oktober draait de eerste productielijn en daarvoor zijn 80 mensen ingeschakeld. Vanaf januari wordt er ook in het weekend gewerkt en dan zullen 115 mensen aan de slag zijn op de nieuwe site.

En voor de opstart van de tweede productielijn in 2019 worden volgend jaar nog eens 60 mensen aangeworven.

Een groot deel van de afgewerkte producten wordt via de terminal in Wielsbeke in diepvriescontainers over het water richting Antwerpen verscheept.

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream