18 december 2017

Verwarming voor school Wijnendale

 

WIJNENDALE. Goed nieuws voor de vrije basisschool van Wijnendale. Misschien al in de krokusvakantie starten er werkzaamheden om de oude gasconvectoren in de gebouwen te verwijderen en centrale verwarming op gas te installeren.

Het project kan gerealiseerd worden dankzij subsidies van de Vlaamse overheid. Zopas heeft onderwijsminister Hilde Crevits ruim elf miljoen euro extra subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Bijna 8 miljoen euro gaat naar grote dossiers en ruim 3 miljoen euro naar kleinere werkzaamheden om het schoolpatrimonium te verbeteren.

De omschakeling van convectoren naar centrale verwarming in de Wijnendaalse school zal naar schatting zo’n 164.000 euro kosten, waarvan maximum 102.000 euro door Vlaanderen betoelaagd en minstens 30% door de Scholengroep Sint-Rembert zelf op te hoesten.

“Het gaat dus om het verwijderen van de oude en versleten gasconvectoren en het herinrichten van de stookplaats voor de klassen en de gaanderij”, zegt directeur Geert De Cuyper van vbs Wijnendale. “We schakelen over op centrale verwarming, weliswaar nog altijd op gas. Daarmee zetten we weer een grote stap voorwaarts voor wat onze infrastructuur betreft. De voorbije tien jaar werd er op dat vlak al heel wat gerealiseerd: het vernieuwen van ramen en het kleutersanitair, de heraanleg van de kleuterspeelplaats, het plaatsen van mezzanines in de kleuterklassen (met dank aan het oudercomité en Cera), het realiseren van verlaagde plafonds, betere verlichting in de lokalen, een nieuwe speelplaats voor de oudsten, enzovoort.”

Het aantal leerlingen van de school is in die periode sterk gestegen: van 175 in 2007 naar ruim 250 kinderen nu. (JS)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter