21 december 2017

Meer dan 30 scholen luiden alarmbel over M-decreet

 

Meer dan 30 scholen uit de brede regio Mechelen-Haacht luiden de alarmbel in verband met het M-decreet. "Leerlingen, ouders, leraren en directies worden aan hun lot overgelaten", schrijven ze in een open brief aan onderwijsminister Hilde Crevits.

De brief werd ondertekend door het schoolbestuur van vzw KITOS (14 scholen), vzw De Ranken (16 scholen), Technische Scholen Mechelen, het Scheppersinstituut Mechelen en de directies van Scholengemeenschap Dynamo 7 (10 basisscholen). Ze zijn de inclusie van kinderen met een beperking in gewone scholen niet ongenegen, maar dan moet er wel voldoende ondersteuning komen en daar schort het. Volgens de scholen heeft de minister veel te snel willen gaan waardoor de netwerken en procedures niet klaar waren. Daarnaast zijn er onvoldoende middelen voorzien voor onder meer vorming van de leerkrachten en didactische middelen.

Frustratie

"Er bestaat een grote frustratie bij alle partijen dat het werk niet naar behoren kan uitgevoerd worden. Vooral in het basisonderwijs blijft de nood heel erg groot, omdat de 'detectie' van de zorgvraag pas daar groeit. Scholen investeren dus maar vanuit hun eigen middelen om kinderen verder te helpen. Intussen hinken deze leerlingen in hun ontwikkeling in de klas achterop en krijgen ze niet de nodige hulp." De ondertekenaars verwachten een gesprek met de minister. "De situatie is niet werkbaar voor de ondersteuners, noch voor de leraren." (WVK)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter