28 februari 2018

Eindelijk eerste steen voor nieuwe campus van Howest

 

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft dinsdagavond de eerste steen gelegd van de nieuwe campus van Howest in Kortrijk. De studenten nemen er in 2020 hun intrek.

De bouw van de Penta, een constructie met één verdieping onder de grond en vier erboven, liet jaren op zich wachten. Het gebouw is deels ingebed in het landschap maar beslaat toch tienduizend vierkante meter. Niet iedereen in de buurt begreep dat daarvoor parkruimte moest sneuvelen.

“Niet iedereen was enthousiast over ons idee over een geïntegreerde campus”, zei Lode de Geyter gisteravond, algemeen directeur van Howest. “Enkele buren protesteerden ook. Dat is nu gelukkig voorbij.”

School of Arts

“Op de gronden naast het Magdalenpark kunnen we eindelijk starten met de bouwwerken. De Penta moet in 2020 afgewerkt zijn én gebruiksgeklaar. Wij zijn en blijven ambitieus want ook UGent bouwt straks op de nabije gronden Lagae. Het ook onze droom om in Kortrijk een School of Arts op te richten”, zo klonk het nog.

Minister Crevits (CD&V) subsidieerde Howest vrij rijkelijk, om een duurzaam gebouw te kunnen neerpoten. Ze gaf toe dat ze als West-Vlaamse de innovatieve en geïntegreerde campus genegen was. “Wij spreken altijd van een braindrain maar vergeten wel dat er ondertussen vijfduizend studenten van buiten de provincie West-Vlaanderen in deze provincie komen studeren.”

“Dit huis wordt transparant en duurzaam”, vertelde ze nog. “Of er een School of Arts komt, moeten we nog bekijken. Als West-Vlaamse zeg ik uiteraard niet neen, maar alles moet gezien worden in een ruimer geheel.”

De minister legde de symbolische eerste steen niet manueel maar deed dat met de bobcat.

De werken kunnen nu stilaan starten. (kkv)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream