1 maart 2018

'Schooldirecteurs verzuipen in het werk'

 

GENT. Het blijft broeien in de onderwijssector. Na het protest tegen de stijgende agressie op de werkvloer op de buitengewone campus van Sint-Jozef (DS 20 februari), kwam gisteren een dertigtal schooldirecties uit Gent en Oost-Vlaanderen samen op het Sint-Baafsplein met een stevige boodschap voor minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). 'We verzuipen in het werk en eisen meer omkadering', zegt Luc Beir-naert, directeur van de buitengewone basisschool IVIO Korenbloem aan de Coupure.

'Vergaderingen, bestellingen doen, ouders rondleiden, klusjes doen… Het houdt niet op', zegt Beirnaert.' Geld voor een klusjesman of conciërge heb ik niet. Ik heb maar één halftijdse secretaresse. Twee van de drie zaterdagen blijf ik op school. Anders krijg ik mijn werk niet rond.'

De actievoerders maken deel uit van een groep Vlaamse schooldirecteurs die al maanden actievoert. Een oproep aan alle directeurs om zich elke laatste werkdag van de maand ziek te melden, viel niet overal in goede aarde.

Concreet vragen de schooldirecteurs minstens een verdubbeling van de huidige omkadering. Lees: extra beleidsondersteuning, administratieve krachten, ICT-coördinatoren én klusjesmannen.

Ondanks gesprekken met Crevits en de vakbonden kreeg hun noodkreet nog niet veel gehoor. Er ligt een voorontwerp van een nieuwe arbeidsovereenkomst op tafel, maar die wordt unaniem afgekeurd. 'In plaats van ons te verlichten, zal die ons alleen maar meer werk opleveren', zegt Beirnaert. 'Dat terwijl steeds meer collega's afhaken met een burn-out. Ook ik ben vier jaar geleden een volledig trimester out geweest. Ons werk is gewoon te zwaar, help ons alsjeblieft!'

Tuly Salumu

Copyright  © 2017 Corelio. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream