6 maart 2018

Scholencrisis: 136 nieuwe plaatsen maar eerste klacht van boze ouders komt eraan

 

Om de Gentse 'scholen­crisis' te helpen oplossen, scheppen zeven middelbare scholen extra plaatsen voor leerlingen die volgend jaar starten in het eerste middelbaar.

Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen), gisteravond bij het verlaten van het kabinet van de Vlaamse minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V): “Belangrijk voor Gent is dat de minister haar princi­pieel akkoord heeft gegeven om de hertelling volgend schooljaar al in oktober te laten gebeuren, in plaats van februari.” Op die manier komen sneller middelen vrij voor de scholen die extra plaatsen willen creëren. Gent kampt immers met een capaciteitsprobleem. Tien van de 18 ASO-scholen zaten op 3 maart al vol.

“Sommige scholen zullen extra plaatsen scheppen”, zegt de schepen. “Zestig in het Sint-Lievens­college, twintig in Edugo, een klas in Sint-Paulus en een in het Sint-Pietersinstituut en nog wat kleinere getallen in Don Bosco Zwijnaarde en in twee scholen voor buitengewoon onderwijs. Zij zullen zelf op basis van de rangorde op de wachtlijst mensen opbellen die hun kind graag daar hadden laten gaan maar door het lotingsysteem uit de boot waren gevallen.”

136 nieuwe plaatsen zijn echter niet voldoende om een oplossing te bieden voor alle 155 leerlingen zonder school en de 130 die niet terecht kunnen in hun eerste of tweede voorkeurschool. “Die mensen volgen we vanaf nu dagelijks op”, belooft Decruynaere.

Eén ouderpaar stapt alvast naar een advocaat om een klacht in te dienen. Andere ouders zaten gisteravond samen met hun advocaten. (gn)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream