7 september 2016

Nog zeker jaar langer kamperen voor secundair

 

Er komt voorlopig geen einde aan de jaarlijkse lange wachtrijen en kamperende ouders voor de schoolpoorten van de Antwerpse middelbare scholen. De invoering van het Centraal Aanmeldingsregister (CAR) voor het secundair is met minstens een jaar uitgesteld, tot groot ongenoegen van onderwijsschepen Claude Marinower.

Het uitstel van het online aanmeldingsregister heeft te maken met onenigheid binnen het Lokaal Overlegplatform Secundair (LOP). In maart van dit jaar sprak het nochtans de ambitie uit om eindelijk komaf te maken met kamperende ouders voor de schoolpoorten. Maar niet iedereen zit op dezelfde lijn voor een oplossing. Vooral het Vrij Onderwijs zou het oneens zijn met de voorgestelde invoering.

Antwerps schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld) reageert bijzonder misnoegd op het uitstel. “Het LOP handelt amateuristisch en onverantwoordelijk. Dit is niet uit te leggen aan al die ouders die erop rekenden om hun kinderen op een ordelijke manier te kunnen aanmelden. Het LOP kiest opnieuw voor chaos en verwarring terwijl er een alternatief voorhanden is.”

“Ik vind het schrijnend dat we als stad niet meer kunnen doen, want het LOP beslist. Dat is hoe het decreet werkt. Misschien kan iemand eens aan Vlaams minister Hilde Crevits vragen of dit allemaal loopt zoals zij dat graag ziet”, haalt Marinower nog uit. (jas)

Inhoud ↑

Copyright © 2016 Concentra. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream