6 juli 2018

Nu ook nieuwe school in Sint-Eloois-Winkel

 

SINT-ELOOIS-WINKEL. Minister Hilde Crevits en haar Ministerie van Onderwijs hebben zeker een boontje voor Ledegem. Na de school van Rollegem-Kapelle en Ledegem, mag men nu ook in Sint-Eloois-Winkel uitkijken naar een nieuwe school.

Voor Rollegem-Kapelle ging het om een grondige renovatie en nieuwbouw, intussen zijn die werken al achter de rug. Ze werkten nog met een lange wachtlijst volgens het traditioneel Aegon systeem. Ledegem mag een nieuwe school bouwen op de locatie van de oude beroepsschool in de Hugo Verriestlaan. De werken schieten ondertussen goed op. De centen kwamen van het project DBFM van Scholen van Morgen.

Sint-Eloois-Winkel krijgt vanaf 2020 voor 18 jaar lang een huursubsidie van 142.312,80 euro voor de bouw van een nieuwe school. Op de oorspronkelijke lijst stond, weliswaar verkeerdelijk, VBS Rollegem-Kapelle ingeschreven, maar het gaat hier wel degelijk om de school in Sint-Eloois-Winkel. “Daardoor kan de basisschool in Sint-Eloois-Winkel zich volledig lokaliseren in de Kloosterstraat, aldus burgemeester Bart Dochy, die wel benadrukte dat het hier wel om een vrije basisschool gaat. “Het verlaten van de oude jongensschool in de Kerkstraat biedt ook perspectief voor de verdere ontwikkeling van het masterplan op en rond het Sint-Hubrechtsplein. Het dossier ligt klaar, het werk kan worden verdergezet. Succes aan scholengemeenschap Moorsledegem, dank aan Hilde Crevits”, besluit hij.

De eventuele verhuizing van de school was inderdaad een optie voor het ambitieuze masterplan rond de site achter de kerk. Deze verhuizing is wel niet de eerste optie in dit plan, dat zal starten rond de site Gedelux.

Voor de nieuwe school betaalt de staat dus 70 % van de kosten, de overige 30 % wordt opgehoest door Moorsledegem, de overkoepelende onderwijsvorm waartoe groot-Ledegem behoort. Luc Deprez, voorzitter van Moorsledegem, kon de verhuizing van de school in de Kerkstraat naar een nieuwe locatie in de Kloosterstraat, nabij de tweede campus van de school, bevestigen. “Het voorontwerp ligt al klaar. Er moet wel nog veel administratie gedaan worden om te kunnen starten. Het is nu wel vakantie en dat maakt alles nu wel eventjes wat moeilijker natuurlijk. We zullen wel proberen alles zo vlug mogelijk in orde te maken. Het zou best kunnen dat we al in 2021 zullen kunnen gebruik maken van deze nieuwe locatie.”

300 leerlingen samenDe nieuwe school zou op de plaats komen waar nu het kloostergebouw staat. Het klooster zou afgebroken worden en de school zou gebouwd worden op die plaats tot aan de straatkant. Met deze verhuizing komen meer dan 300 leerlingen samen op een locatie, een van de grootste bij de scholengroep. (LDE)

 Copyright © 2018 Roularta Media Group. Alle rechten voorbehouden

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream