19 april 2017

Ook sportverenigingen welkom in schoolsportzaal Bosrank

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) investeren in heel Vlaanderen bijna 4 miljoen euro in het openstellen van schoolsportinfrastructuur. In Zingem investeerde de gemeente met Vlaamse steun fors in een nieuwbouw voor gemeenteschool De Bosrank en moderniseerde de bijhorende turnzaal. Maar die wordt bijna uitsluitend door de school gebruikt: buiten de schooluren staat de zaal leeg.

"Daarin komt verandering", zegt burgemeester Kathleen Hutsebaut (Samen). "De school krijgt een subsidie van 31.690 euro, onder andere voor een aanpassing van de inkom en het installeren van een geautomatiseerd sleutelsysteem. Sportclubs kunnen nu beperkt gebruik maken van de sporthal, maar door deze investering en een online-aanmeldingsplatform kunnen we de naschoolse bezetting verdubbelen", voorziet de burgemeester. "De school zal geen hinder ondervinden van het dubbel gebruik."

Intussen wacht Huise nog op zijn sporthal. Daar is de Vrije Basisschool de bouwheer. De gemeente draagt mee de investering en krijgt daardoor de mogelijkheid om ook die sporthal buiten de schooluren te gebruiken. "Maar het budget is nog niet rond. De school komt ongeveer 100.000 euro te kort en probeert daarvoor subsidie los te krijgen. Ik vermoed dat dit wel zal lukken, maar we moeten wachten tot de centen er zijn voor dit werk kan aanbesteed worden", besluit Hutsebaut. (DCRB)

 

Copyright  © 2017 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream