20 april 2018

Oppositie nog niet klaar voor de verkiezingen

 

Precies een halfjaar voor de stembusgang is de meerderheidspartij CD&V de enige die haar kandidatengroep al heeft bekendgemaakt.

TORHOUT. Over precies een halfjaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen net achter de rug. En mogen de winnaars juichen en de verliezers hun wonden likken. ‘Zes maanden’ is bij wijze van spreken ‘morgen’ in de politiek en toch is meerderheidspartij CD&V nog altijd de enige die haar volledige kandidatengroep heeft bekendgemaakt. Ook SP.A organiseerde een persconferentie, maar loste enkel een handvol namen. Voor de rest overal windstil. Blijkbaar is de oppositie nog niet klaar voor de verkiezingen.

Eind januari opmerkelijk vroeg riep CD&V zijn aanhang en de pers samen in zaal De Bosgalm om met veel gevoel voor show zijn 27 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor te stellen. Of eigenlijk maar 26, want pas in maart was de partij ook met haar laatste kandidate rond: de kleurlinge Adeline Tapsoba, die sinds begin 2014 de bier- en wijnbar Le Faso in de Hofstraat runt en een multicultureel tintje aan de kandidatenlijst toevoegt.

Op kop van de CD&V-tabel staat Hilde Crevits, direct gevolgd door Kristof Audenaert. En de duwer is gedeputeerde Bart Naeyaert. De andere plaatsen op de lijst zijn nog niet bekend, de namen wel: Lieselotte Denolf, Eddy De Ketelaere, Elsie Desmet, Rita Dewulf, Joost Cuvelier, Hans Blomme, Annick Vanderspurt, Mieke Verduyn, Pieter Billiet, Laurie Bogaert, Delphine Levrouw, Martine Kerkhove, Johan Bostoen, Elke Casier, Sebastiaan Cordie, Dirk Dauwe, Dries Debruyne, Kristoff Demoor, Matijs Gevaert, Joke Swyngedouw, Rik Vancouillie, Nico Vanhooren, Sandy Vanparijs en de eerder genoemde Adeline Tapsoba.

Door Johan Sabbe

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream