1 februari 2017

Ouderverenigingen ondertekenen engagementsverklaring dranken en tussendoortjes

 

Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits ondertekenen de drie koepelorganisaties van ouders en ouderverenigingen vandaag de engagementsverklaring dranken en tussendoortjes. Hierbij scharen ze zich achter het engagement van verschillende partners uit de voedingsindustrie, de koepel van automaatleveranciers, vertegenwoordigers voor (drink)water, cateraars, VIGeZ en onderwijspartners om tot een evenwichtiger en gezonder dranken- en tussendoortjesbeleid te komen in de Vlaamse scholen.

Op 28 november 2016 ondertekenden de Vlaamse ministers van Onderwijs Hilde Crevits en Welzijn Jo Vandeurzen samen met verschillende spelers uit de voedingsindustrie en onderwijs een engagementsverklaring. Ze verbinden zich ertoe inspanningen te leveren om stapsgewijs een evenwichtig gezondheidsbeleid voor dranken en tussendoortjes te ondersteunen. Dit partnerschap breidt nu uit met GO! Ouders, de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen en de Koepel van Ouderverenigingen van het officieel Gesubsidieerd Onderwijs.

Onderwijs speelt een belangrijke rol bij de vorming en de opleiding van kinderen en jongeren tot gezonde en gelukkige volwassenen. De hele schoolcultuur moet een evenwichtig gezondheidsbeleid uitademen. Voeding en meer bepaald het aanbod dranken en tussendoortjes, is daar een essentieel onderdeel van. Uit onderzoeken blijkt dat het frisdrankgebruik van de Vlaamse jongeren wel daalt, maar toch nog hoog ligt. De meeste jongeren drinken te weinig water en eten te weinig fruit. Overgewicht en obesitas vormen een bedreiging voor de gezondheid.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Met de ondertekening van deze engagementsverklaring hebben we er een cruciale partner bij. Dit toont aan dat ouders het belangrijk vinden dat hun kinderen ook op school kunnen kiezen uit een evenwichtig en gevarieerd aanbod van gezonde dranken en tussendoortjes. Op die manier zorgen we er samen voor dat we onze jongeren opvoeden tot gezonde en gelukkige volwassenen. ‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt bij uitstek voor het gezondheidsbeleid.”

Volgende partners hadden de engagementsverklaring al ondertekend: Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, VIGeZ, GO!, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, POV, OVSG, de koepel van de vrije CLB’s, Fevia Vlaanderen, Belgische Groepering voor Distributie van Automaten, Sodexo, Agape, Scolarest, Compass Group, Aquaflanders en Culligan International.

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter