24 juli 2014

Roeselare heeft zijn eerste fietskoerier

 


In grote steden als Brussel, Gent en Antwerpen zijn ze al ingeburgerd, maar Roeselare heeft nog maar net zijn eerste fietskoerier. Frederik Blomme is de pionier.   Martin Tytgat


 


ROESELARE Sinds vorige maand heeft ook Roeselare een fietskoerier. Frederik Blomme (37) hoopt het gat in de markt te hebben gevonden. Ervaring als koerier heeft hij sowieso, want hij werkte elf jaar bij DHL. Daarna vond hij het tijd voor iets anders. Hij trok te voet van Staden naar Compostella. Hij deed drie maanden over de 2.460 kilometer. Maar zijn grote liefde is de fiets. Dus voegde hij daar nog een fietstocht van Roeselare naar, jawel, China aan toe.


 


Nu keert hij naar de koerierwereld terug, maar niet meer achter het stuur van een bestelwagen.


 


Aanhangwagentje


 


Geïnspireerd door een studie van Vlaams minister Hilde Crevits, die aantoonde dat er ook in kleinere centrumsteden potentieel is voor fietskoeriers, en collega's die recentelijk als fietskoerier startten in Brugge en Kortrijk volgde Frederik een workshop bij Cycle Logistics en schafte hij zich in Kopenhagen een koerierfiets aan.


 


Voor Roeselare is het helemaal nieuw en dus nog wat zoeken, maar Frederik ziet genoeg mogelijke klanten. 'Ik denk aan drukkerijen, bloemisten, advocatenkantoren, scholen, traiteurs of andere zaken die binnen een straal van pakweg tien kilometer snel kleine bestellingen aan huis willen laten afleveren', aldus Frederik.


 


'Aangezien ik geen brandstof moet kopen, is een fietskoerier niet alleen milieuvriendelijker maar ook goedkoper. En ook betrouwbaar: ik heb rechtstreeks, persoonlijk contact met de klant', prijst Blomme de voordelen aan.


 


De fiets is uitgerust met een grote water- en stofdichte aluminium bak waarmee hij pakjes tot honderd kilogram en van 60 bij 40 en 50 centimeter kan meenemen. Voor grotere bestellingen denkt Frederik aan een aanhangwagentje voor zijn fiets.


 


Frederik heeft zichzelf zowat een jaar om te zien of hij zijn dienst van de grond krijgt. 'Mocht het niet helemaal lukken, dan zie ik al een ander gat in de markt: fietsherstellingen aan huis.'


 


De fietskoerier is bereikbaar op het nummer 0471-35.11.12 of via info@fietskoerierroeselare.be


 


 © Corelio


 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream