6 maart 2018

Scholen stellen sportzalen open

 

De Mechelse scholen Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg en Basisschool Hof van Nassau hebben een subsidiedossier ingediend bij Sport Vlaanderen voor het naschools openstellen van hun sportinfrastructuur.

Ministers van Sport Philippe Muyters (N-VA) en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) deden in oktober vorig jaar een nieuwe oproep aan scholen om hun sportinfrastructuur ook na de schooluren open te stellen, na het succes van de eerste oproep. Sportclubs uit de buurt zouden zo gebruik kunnen maken van deze infrastructuur en voor de scholen betekent de verhuur een extra bron van inkomsten.

Twee Mechelse scholen gingen in op de oproep van de Vlaamse overheid en dienden een subsidiedossier in bij Sport Vlaanderen. Het gaat om het Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg en Basisschool Hof van Nassau. “We werken vooral samen met Royal Gym Mechelen”, zegt ­Steven Van der Taelen, projectcoördinator van BA Campus Pitzemburg. “Daarnaast biedt de school in samenwerking met 'Sport Na School' ook een aantal sporten aan net na de schooluren om jongeren die geen of moeilijk toegang hebben tot sportclubs toch aan het sporten te krijgen.”

Bij Basisschool Hof van Nassau op de Zandpoortvest gebruiken ze de subsidies om hun omgebouwde feestzaal die al een tiental jaar dienstdoet als sportzaal te renoveren. “De zaal is nog niet geschikt voor balsporten”, zegt ­Stefaan Croonen, directeur van BA - Campus Botaniek, dat gebruikmaakt van de zaal. “Daar willen we verandering in brengen zodat de zaal ook ter beschikking gesteld kan worden voor sportclubs, zoals de ROM Skippers en TTC Blue Rackets. We slaan twee vliegen in één klap.” (svds)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream