11 april 2016

School kan zich met andere vergelijken

 

Scholen zullen zich in de toekomst met andere scholen in de buurt of regio kunnen vergelijken qua leerlingenaantallen en de evolutie van hun leerlingen na het middelbaar onderwijs. De nieuwe interactieve toepassing van de Vlaamse overheid Dataloep maakt dat mogelijk. De site zal beveiligd worden en enkel toegankelijk zijn voor schoolbesturen.

Ouders kunnen enkel publieke data vinden, zoals het aantal inschrijvingen in een bepaalde school. Op die manier wil de Vlaamse overheid vermijden dat ouders het 'succes' van scholen vergelijken. Hoeveel kinderen stromen er nadien door naar de universiteit of slagen in het hoger onderwijs? Op termijn zal er naast de leerlingenaantallen en de doorstroom van leerlingen ook informatie beschikbaar zijn over onder meer zittenblijven.

'Via het project Dataloep kunnen gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier data over onderwijs raadplegen', zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). 'Schoolbesturen kunnen zelf gegevens opzoeken en vergelijken. Dankzij die schat aan informatie en statistieken kunnen ze hun onderwijsbeleid versterken.' BM

Inhoud ↑

Copyright © 2015 Mediafin. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream