4 mei 2017

SP.A wil Bednet ook voor volwassenen

 

Leerlingen die vanuit hun slaapkamer de lessen volgen via het internet omdat ze ziek zijn: volgens SP.A blijft een groep jongeren in de kou staan. Caroline Gennez (foto), onderwijs­specialiste van de partij, vraagt aan onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) dat ze Bednet ook in het tweedekansonderwijs mogelijk maakt.

Dat zijn jongeren die zonder diploma de middelbare school hebben verlaten en in het volwassenenonderwijs een tweede poging wagen. In het schooljaar 2015-2016 ging het om 9.373 studenten, de meesten jonger dan 25 jaar.

“Er zijn steeds meer mensen die hun middelbare diploma op latere leeftijd proberen te halen”, zegt Gennez. “Ook wie herstelt na een ongeval, ziek is of een psychosociaal probleem heeft, heeft recht op ondersteuning.”

Gennez hoopt dat Bednet in de toekomst ook beschikbaar zal zijn in het hoger onderwijs en in heel het volwassenenonderwijs. “Laten we beginnen bij de meest kwetsbare groep. We moeten alle beschikbare instrumenten inzetten om hen aan een diploma te helpen.”

Crevits wenste gisteren niet te reageren. Ze antwoordt vandaag op de vraag van Gennez in het Vlaams Parlement. (jvde)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter