1 maart 2018

Sportzaal VBS Grotenberge moet capaciteitsgebrek verhelpen

 

Uit het Masterplan Sport bleek dat er dringend nood was aan extra binnensportruimte in Zottegem. Omdat een nieuwe sporhal bouwen op korte termijn niet haalbaar was, ging het stadsbestuur op zoek naar alternatieven. Zo'n alternatief werd gevonden in de nieuwe sportzaal van VBS Grotenberge.

"We bereikten een akkoord om de sportzaal na de schooluren ter beschikking te stellen van de Zottegemse verenigingen. De huurovereenkomst werd deze week bekrachtigd door het AGB en gaat op 12 maart in. De stad huurt de zaal van de school en hanteert nadien dezelfde tarieven als voor de andere sportzalen. Op die manier moeten we zelf geen infrastructuur bouwen, maar kunnen we het aanbod van sportruimte toch uitbreiden", zegt burgemeester De Potter. Directeur Christ Meuleman kijkt uit naar de samenwerking.

"Wij geven een nuttige invulling aan de ruimte die na de schooluren leeg staat en gaan zo in op de oproep van minister Hilde Crevits om schoolsportinfrastructuur buiten de uren open te stellen voor de samenleving", vult Meuleman aan.

(FEL)

 

Copyright  © 2017 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream