18 april 2017

Subsidies helpen scholen uitbreiden

 

De Vlaamse overheid geeft twee Kempense scholen huursubsidie om hun capaciteit uit te breiden. Ze krijgen daarmee de primeur.

Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) lanceerde vorig jaar een oproep om projecten in te dienen waarbij scholen infrastructuur kunnen huren om extra capaciteit te krijgen. Bij de eerste vier projecten die Vlaanderen daarvoor met een huursubsidie ondersteunt, zitten meteen twee Kempense secundaire scholen.

Scholengemeenschap Kogeka in Geel krijgt een subsidie om de sporthal De Doelen achter het ­Sint-Aloysiusinstituut te huren. Die trok de school samen met de stad Geel op, maar deze laatste staat in voor de uitbating en verhuring. Tijdens de schooluren heeft de school het alleengebruik.

De Vrije Sint-Lambertusscholen in Westerlo krijgen dan weer een subsidie om een nieuw gebouw van 1.100 vierkante meter als klassenruimte te huren. Dat moet onderdak bieden aan 250 leerlingen. “Huur is een flexibele gebruiksvorm”, stelt minister Crevits. “Zo versnellen we de modernisering van het bestaande schoolpatrimonium en creëren we extra schoolcapaciteit.” (ho)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter