22 november 2017

Tienermeisjes werken beter samen dan jongens

 

Vlaamse tienermeisjes zijn beter in het oplossen van problemen in samenwerkingsverband dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit het internationale PISA-onderzoek van de OESO bij 15.000 15-jarigen in 52 landen, onder wie ruim 5.600 Vlaamse leerlingen.

Meisjes doen het overal beter dan jongens. Verrassend, omdat een test over het individueel oplossen van problemen in 2012 nog uitwees dat jongens over het algemeen een sterker probleemoplossend vermogen hadden.

Het samenwerkend problemen oplossen kan volgens de OESO over het algemeen wel een stuk beter. In alle landen kan ongeveer een derde van de leerlingen alleen erg voor de hand liggende problemen oplossen. De verschillen tussen meisjes en jongens zijn significant, maar de sociale achtergrond heeft dan weer weinig of geen impact. Jongeren uit kansarme gezinnen of migranten scoren over het algemeen even goed als geprivilegieerde tieners. Maar jongeren van een andere origine scoren wel beter als ze in een school zitten met relatief veel migranten.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stelt dat de Vlaamse 15-jarigen het erg goed deden en geeft aan dat zij veel belang hechten aan relaties en teamwork.

(BELGA)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream