17 maart 2010

Toch fietsen op verharde Durmedijk tot in Daknam

 
Lokeren Fietsen op de verharde Durmedijk van het centrum van Lokeren tot aan Daknambrug zal binnenkort toch mogelijk zijn.
De bedoeling is om het nieuwe fietspad zelfs door te trekken tot in Eksaarde. Niet naar de zin van de natuurvereniging vzw Durme omdat er op de oude spoorwegbedding al een fiets- en wandelpad ligt. Bovendien vindt de vzw Durme dat op een verharde dijk de gewone natuurliefhebber verdrongen wordt door wielertoeristen.
Toch heeft minister van Openbare Werken en Mobiliteit Hilde Crevits(CD&V) laten weten dat Waterwegen en Zeekanaal investeert in de herstelling van de oevers van de Durme, de aanleg van een jaagpad en de bouw van een fiets- en voetgangersbrug tussen de Heirbrugstraat over de Durme naar het park Ter Beuken.
De bouw van de fiets- en voetgangersbrug kan allicht in de tweede helft van dit jaar beginnen, aldus schepen Filip Liebaut(CD&V). Het project is al aanbesteed. Het is nu wachten op de stedenbouwkundige vergunning en de bouwvergunning. In totaal zal het project 430.650,01euro kosten. De helft wordt betaald door Waterwegen en Zeekanaal en de rest door de stad.
Het jaagpad langs de Durme loopt eerst van in het centrum van Lokeren tot aan de Heirbaanbrug en dan van aan de Heirbaanbrug tot aan de Daknambrug. De werken zijn gepland in 2011, maar de uitvoering is afhankelijk van het beschikbare geld en de snelheid van de procedures. (jdl)
Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream