8 maart 2018

Van de schoolbanken naar de echte wereld

 

Het KTA opnieuw een pop-upwinkel in het centrum van Brasschaat. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) sprak in een videoboodschap haar waardering uit voor het project.

De leerlingen van het KTA bemannen samen met hun leerkrachten de pop-upwinkel tot 30 maart. “Onze leerlingen van de mini-ondernemingen kunnen hier kennismaken met de ondernemerswereld. Zij creëren producten die ze hier verkopen. Hier op de Bredabaan komen onze leerlingen in een echte winkel terecht waar passanten kunnen binnenstappen”, zegt leerkracht Ann Van der Borght.

“Onze school promoot het ondernemerschap en wil ook bijdragen aan de leefbaarheid van deze winkelstraat. Onze leerlingen hebben hard gewerkt om deze ruimte zo aangenaam mogelijk aan te kleden. Omdat wij hier zitten, is er weer een pand minder dat leegstaat. We hoopten dat Hilde Crevits de winkel zou openen, maar zij kon er jammer genoeg niet bij zijn. Ze liet in een videoboodschap wel weten dat ze de school wil feliciteren met dit initiatief”, aldus Van der Borght.

De pop-upwinkel werkt in twee richtingen. De leerlingen maken kennis met de wereld van het ondernemen, maar passanten maken ook kennis met de school. De winkel is tijdens de schooldagen altijd bemand. Het zijn niet alleen de leerlingen van de derde graad die hier aanwezig zijn. Op sommige momenten zitten hier ook leerlingen van het eerste jaar”, zegt Van der Borght.

In het KTA zijn er ongeveer twintig mini-ondernemingen. “We doen alles zoals in het echte leven. Voor onze leerlingen van de derde graad is het belangrijk dat ze afstuderen met een diploma bedrijfsbeheer op zak. Zo kunnen ze allemaal een eigen zaak opstarten. Deze pop-up is een belangrijke stap in die richting. Onze leerlingen krijgen tijdens deze pop-upperiode ook het bezoek van een organisatie die hen nuttige info komt verschaffen in verband met vakantiewerk. Op 30 maart sluiten we de deuren. We zijn blij dat we opnieuw op de steun van enkele sponsors mogen rekenen. Anders zou dit niet mogelijk zijn. Achteraan hebben we een kleine ruimte ingericht waar de bezoekers ook iets kunnen drinken”, zegt KTA-directeur Peter Goedeme.

De openingsreceptie werd verzorgd door de leerlingen van het zevende jaar thuis- en bejaardenzorg. De leerlingen van het derde jaar werden ingeschakeld om de hapjes voor de genodigden te bereiden. (jbr)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream