20 juni 2015

Vlaams minister van Onderwijs Crevits opent nieuwe school in Sint-Niklaas

 

 

 

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft in Sint-Niklaas de nieuwe schoolgebouwen van Campus Aangepast Onderwijs officieel geopend. Het gaat om de opening van de tweede school in het kader van het publiek-privaat programma Scholen van Morgen. 450 leerlingen zullen in de nieuwe campus school lopen. Er gaat een investering van 9 miljoen euro mee gepaard.

 

Het nieuwe schoolgebouw voor lager en secundair buitengewoon onderwijs in Sint-Niklaas telt 22 klaslokalen, een turnzaal, verzorgingslokalen en een internaat. Ook werd er geïnvesteerd in de buitenruimte. Het gebouw heeft een duurzaam karakter door de integratie van een extensief groen dak, recuperatie van het regenwater en het gebruik van zonnepanelen. Er gaat een investering van 9 miljoen euro mee gepaard.

 

Het schoolgebouw biedt onderdak aan de basisschool MPI Kompas, sbso Baken (secundaire school voor buitengewoon onderwijs) en het internaat-ipo De Link. Voortaan zijn de drie scholen verenigd in één volwaardige campus met een nieuwe gemeenschappelijke naam: GO! campus aangepast onderwijs.

 

Het gaat om het tweede afgewerkte project van de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen, het eerste afgewerkte schoolbouwproject van het gemeenschapsonderwijs binnen dit programma.

 

De bedoeling van dit programma is 165 projecten of 200 gebouwen te realiseren, goed voor een totaal investeringsbedrag van 1,5 miljard euro. De vennootschap ‘Scholen van Morgen’ staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen.

 

Gemiddeld één nieuwe schoolwerf per week via Scholen van Morgen

 

Meer dan 100 schoolbouwwerven werden intussen opgestart in het kader van ‘Scholen van Morgen’. 40 andere bouwprojecten werden al gegund aan een aannemer en krijgen de komende weken en maanden het aanvangsbevel. Het komende half jaar worden meer dan 20 nieuwe gebouwen opgeleverd, gemiddeld 1 nieuw schoolgebouw per week. Stuk voor stuk zijn het unieke ontwerpen, gebaseerd op de lokale noden en visie, duurzame, uitnodigende gebouwen voorzien van alle modern comfort en aangepast aan de onderwijsuitdagingen van de 21e eeuw.

 

Daarnaast heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits onlangs 36 miljoen euro toegekend voor extra klassen in capaciteitsgemeenten. Het gaat om investeringen in steden en gemeenten waar er nu en in de toekomst plaatsen te kort dreigen te zijn.

 

Minister Crevits legt ook de laatste hand aan het nieuwe Masterplan Scholenbouw.

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Op deze nieuwe campus in Sint-Niklaas krijgen 450 leerlingen met specifieke onderwijs- en opvangbehoeften de beste zorgen. De basisschool MPI Kompas, de secundaire school sbso Baken en het internaat-ipo De Link slaan hiervoor de handen in elkaar. Met de opening van dit tweede schoolbouwproject raakt het programma ‘Scholen van Morgen’ stilaan op kruissnelheid. Al 100 werven werden opgestart. Het komende half jaar worden meer dan 20 nieuwe gebouwen opgeleverd, gemiddeld 1 nieuw schoolgebouw per week. Dagelijks zijn er 750 arbeiders in de weer om die nieuwe scholen te realiseren.”

 

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream