16 september 2015

Volwassenenonderwijs ziet inschrijvingen met 15% teruglopen

 

HASSELT. De inschrijvingen in het volwassenenonderwijs zijn met 15% teruggelopen. Dit blijkt uit een rondvraag van de redactie bij verschillende Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO). Reden van de terugval is de verhoging van het inschrijvingsgeld. Sinds 1 januari kost een lesuur 1,5 euro in plaats van 1,15 euro.

Begin dit jaar verhoogde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) ook het inschrijvingsgeld voor het volwassenenonderwijs. Een cursiste die bijvoorbeeld een opleiding tot schoonheidsspecialiste wil volgen, betaalt nu 1,5 euro in plaats van 1,15 euro per lesuur. Het CVO Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo constateert daardoor een mindere instroom van 15%, net als CVO Step in Hasselt.

Door die terugval hebben verschillende CVO's ondertussen al cursussen moeten schrappen, vaak tot onvrede van de cursisten die hun (duur) lesmateriaal al hadden aangekocht.

Door het dalend aantal cursisten komt ook de tewerkstelling in gevaar. Johan Francart van CVO LBV Beringen vreest dat het over een heel aantal mensen zal gaan.

Timmie Van Diepen

Inhoud ↑

Copyright © 2015 Concentra. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream