21 december 2012

WACHTEN OP SUBSIDIES VOOR HERINRICHTEN STATIONS- OMGEVING

 
WAREGEM - Een van de grote projecten op het vlak van mobiliteit is de herinrichting en definitieve afwerking van de stationsomgeving en de Noorderlaan/Westerlaan. In feite gaat het over het laatste gedeelte van de ring rond het stadscentrum. Het project zelf werd al enkele jaren geleden voorgesteld, tegelijkertijd met de vernieuwing van het stationsgebouw dat een doorzichtigere look moet krijgen. Nu blijkt dat de werken in de loop van de nieuwe legislatuur worden gerealiseerd.

“Wij hebben tijdens BedrijvenContact in Waregem Expo alvast een degelijk onderhoud gehad met Vlaams minister van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening Hilde Crevits”, zegt schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V). “In januari hebben we een overleg over het definitieve ontwerp van de Noorderlaan-Westerlaan. Een dossier dat eigenlijk dringend aan uitvoering toe is. Wij wachten er al lang op.”

Voor een deel van de uitvoering zijn er zeker Vlaamse subsidies beschikbaar. Het grote probleem is echter de riolering. Die moet helemaal vernieuwd worden en daarover is er nog geen afgerond dossier, laat staan de toezegging van Vlaamse overheidscenten. Gezien de vele besparingen die momenteel bij het Agentschap Wegen en Verkeer aan de orde zijn, lijkt het erop dat er nog geen uitsluitsel is.

Geen kasseien meer

“Voor het onderdeel rioleringen hebben we te maken met een ander overheidsdepartement. De toezegging van subsidies hebben we in elk geval nog niet en tot zolang kan de herinrichting niet plaatsvinden. Toch hoop ik dat we de komende maanden positief nieuws krijgen.”

De vernieuwing van de Noorderlaan en de Zuiderlaan zal er in elk geval voor zorgen dat de kasseistroken verdwijnen. Het zijn samen met die in de aangrenzende Molenstraat zowat de laatste op Waregems grondgebied. “De Molenstraat is wel een ander project. Wat ook nog belangrijk is: de herinrichting zal er in elk geval ook voor moeten zorgen dat wij aan de Zeswegenstraat, waar onder andere het koninklijk atheneum De Zeswegen is gelegen, een heel wat veiligere verkeerssituatie zullen creëren dan nu het geval is. Met andere woorden: de realisatie van dit project is over de hele lijn erg belangrijk voor de stad en voor de veiligheid langs de ring.”(DJW)

Krant Van West-Vlaanderen editie Gaver - 21-12-2012

Categorie: 
 

Volg mij ook via

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream

twitter