1 juli 2021 Vlaams minister van Werk Hilde Crevits verwacht duidelijke actie van VDAB na audit Rekenhof

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vandaag publiceerde het Rekenhof een audit over het uitbestedingsbeleid van VDAB. Een stevig rapport met een harde en niet mis te verstane conclusie. Het uitbestedingsbeleid van VDAB is de afgelopen jaren op een onvoldoende professionele manier opgezet. De wijze waarop VDAB zich als regisseur georganiseerd heeft om de samenwerking met partners op vlak van arbeidsbemiddeling, begeleiding en opleiding te verzekeren, is niet in orde. Dat verontrust minister Crevits sterk. Eén ding is duidelijk, het gaat niet om een rapport over de dienstverlening of het werk van de vele VDAB-bemiddelaars, wel over de interne organisatie van VDAB. Op vraag van minister Crevits heeft VDAB een actieplan uitgewerkt om het uitbestedingsbeleid en het databeheer te professionaliseren, wordt de regie-rol van VDAB duidelijk uitgeklaard én moeten de controle-instrumenten volop worden gebruikt. Naar aanleiding van deze audit zullen we het Jaarlijks Ondernemings Plan (JOP) voor 2021 tussentijds herevaluaeren en bijsturen. Geen plan dat daarna in de schuif verdwijnt, maar een plan dat effectief wordt omgezet naar actie. VDAB zal daarvoor steunen op externe begeleiding.7

https://www.vdab.be/nieuws/pers/vdab-lanceert-actieplan-voor-een-beter-uitbestedingsbeleid?utm_source=twitter&utm_medium=organic&utm_campaign=webdiensten

Nieuws

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor nieuwbouw kinderopvang Hopsa in Neeroeteren

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun van 606.000 euro toe voor de nieuwbouw van Kinderopvang Hopsa in Neeroeteren bij Maaseik. In de kinderopvang zal plaats zijn voor 19 plaatsen 0 tot 3-jarigen. Hopsa krijgt hiermee een uitbreiding van 10 plaatsen voor kinderen.

Minister Crevits wil bloedafnames op PFAS uitbreiden naar verschillende plaatsen in Vlaanderen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits laat de PFAS-bloedafnames uitbreiden naar verschillende met PFAS-verontreinigde gebieden in Vlaanderen. Het moet meer inzicht bieden in de blootstelling aan PFAS in het bloed van mensen. Het gaat onder meer over Beringen en Ronse. Er wordt ook verder onderzoek gevoerd om te bepalen waar er nog in Vlaanderen extra steekproeven kunnen plaatsvinden.

Vlaams minister Hilde Crevits versterkt De Druglijn

De Druglijn kent een grote toename van hulpvragen van (jonge) mensen die middelen gebruiken. Bovendien komen er ook steeds meer zwaardere problematieken aan bod. Mensen kunnen bij de Druglijn terecht voor vragen, een eerste advies en hulp met betrekking tot drank, drugs, pillen, gokken en overmatig gamen. Om aan de stijgende nood tegemoet te komen, trekt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits 150.000 euro uit om de Druglijn te versterken, de bereikbaarheid te vergroten en zo meer mensen te kunnen helpen.