Vlaams minister voor Onderwijs Hilde Crevits heeft de voorbije twee maanden ruim 13 miljoen euro subsidie ter beschikking gesteld aan West-Vlaamse scholen van het vrije en het officiële net. Het geld gaat naar 50 scholen, waarvan er 21 meer dan 100.00 euro ontvangen.

In totaal gaat 11 miljoen euro naar grote schoolbouwprojecten, 2 miljoen wordt verdeeld over een ruime reeks kleinere verbouwings- en renovatiewerken aan schoolgebouwen.

De grootste projecten zijn 3,7 miljoen euro voor de afbraak, renovatie, nieuwbouw en omgevingswerken voor de stedelijke basisschool De Vlieger in Roeselare. Er gaat ook 2 miljoen euro naar de bouw van een nieuwe gemeentelijke basisschool in Heestert, 1,3 miljoen euro voor het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut in Poperinge en voor de Hotelschool Spermalie is er ruim 230.000 euro voor de renovatie van didactische keukens.

“Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo groot als tijdens deze bestuursperiode,” legt minister Crevits uit. “Vorig jaar kregen de scholen in West-Vlaanderen 45 miljoen euro aan subsidies om het schoolpatrimonium te vernieuwen.”

Inhoud ↑