De Tieltse boerenmarkt schenkt via een spaaractie en een tombola 25 cadeaubonnen van evenveel lokale restaurants weg. “Dat is onze manier om de horeca een hart onder de riem te steken”, zegt het bestuur. De actie loopt tijdens de zaterdagse boerenmarkten in april.

De boeken tijdelijk moeten sluiten: de standhouders van de Tieltse boerenmarkt kunnen erover meespreken, want vorig jaar werden ze door corona negen weken van hun vaste standplaats verbannen. Toch bezorgden de onvoorziene omstandigheden de korte keten een boost van formaat.

Tombola

“Nu willen we de Tieltse horeca in deze moeilijke periode een duwtje in de rug geven, omdat menig restauranthouder bij ons verse producten aan eerlijke prijzen komt kopen”, zegt Baziel De Zutter van het boerenmarktbestuur.

Vanaf zaterdag 3 april krijgt elke klant bij een aankoop van om het even welk bedrag een stempel op zijn of haar spaarkaart. “Wanneer de klant vijf stempels van vijf verschillende kramen heeft, gaat de spaarkaart in onze tombola. De zaterdag nadien zal een onschuldige hand pijltjes naar een dartsbord gooien om zeven winnaars aan te duiden.”

Hilde Crevits strikken

De boerenmarkt hoopt dat bekende Tieltenaren met de pijltjes willen gooien en probeert ook minister Hilde Crevits te strikken. “De winnaars, 25 in totaal, kunnen hun bon van 25 euro gebruiken om afhaalgerechten te kopen in de restaurants of er een hapje gaan eten als de zaken hun deuren weer mogen openen.” (tvw)

Copyright © 2018 Mediahuis. Alle rechten voorbehouden