In de Graaf Karel de Goedelaan bouwt Flanders Make een toptechnologisch onderzoekscentrum. De Vlaamse regering maakte er gisteren nog 11 miljoen euro extra voor vrij.

In het nieuwe gebouw van 12 miljoen euro zullen vanaf volgend najaar de nieuwste industrie 4.0-technologieën en productiewerkwijzen uitgetest worden. Flanders Make is eigenaar van de grond en zal het gebouw gedurende 27 jaar via een erfpachtformule huren van het projectvennootschap van de bouwheren Stadsbader en Ion. Dit wordt, met een omvang van 6.000 vierkante meter, meteen het grootste co-creatiecentrum van Flanders Make.

150 mensen tewerkstellen

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakte er nog 11 miljoen euro voor vrij. “Bedrijven uit alle sectoren in de industrie kunnen er inspiratie opdoen”, zegt Crevits.

Bedrijven kunnen in de huidige vestigingen van Flanders Make nu al terecht voor advies en het testen voor hun productie. “Met dit co-creatiecentrum in Kortrijk versterkt Flanders Make zijn toonaangevende rol. Hiermee sluit Vlaanderen aan bij de topregio's in Europa”, zegt Urbain Vandeurzen, voorzitter van de raad van bestuur van Flanders Make. Met die extra middelen kunnen zes industriële innovatieleiders (Van de Wiele, Picanol, Atlas Copco, CNH, Crops, Sabca samen met een consortium van ontwikkelaars en toeleveranciers de maakindustrie verder vernieuwen en verduurzamen.

De bedrijfswereld doet zelf een inbreng van 53 miljoen euro. In Kortrijk worden 150 mensen tewerkgesteld vanaf najaar 2022. (vkk)

 

Copyright © 2018 Mediahuis. Alle rechten voorbehouden