GO!-basisschool Deuzeldpark kan dankzij haar 'serre', een opvallende glazen nieuwbouw met zeven extra kleuterklassen, verder groeien. De leerlingen houtbewerking van de athenea van Schoten, Brasschaat en Malle maakten het meubilair.

Deuzeldpark, gelegen vlakbij het Cogelspark, kende de voorbije jaren een sterke groei. “We tellen dit schooljaar 256 leerlingen. Meer dan de helft komt nog altijd uit de Deuzeldbuurt, maar door het capaciteitsgebrek in Merksem en Deurne krijgen we ook van daaruit veel leerlingen”, zegt directeur Karin De Belder. “De vraag om nog meer kinderen in te schrijven was ook dit jaar groot, maar we konden er echt niemand meer bijnemen. Gelukkig kreeg onze scholengroep Invento GO! van minister Hilde Crevits (CD&V) twee jaar geleden 1,5 miljoen euro om uit te breiden.” Het Gemeenschapsonderwijs heeft daar nog 350.000 euro bijgelegd.

Areal Architecten voorzag in alle kleuterklassen in vloerverwarming en elk klasje heeft zijn eigen tuintje. Bovenop het gebouw liggen zonnepanelen. Een primeur voor de Invento-scholengroep, die snel navolging zal krijgen. “De klassen zijn per twee gekoppeld”, zegt De Belder. “We kunnen er één groter lokaal van maken, wat mogelijkheden biedt voor co-teaching. De glazen uitbouw vooraan geeft de kinderen zicht op het vele groen op ons domein. En bij slechter weer hebben ze nu een grote overdekte speelplaats. Wanneer het te warm wordt in onze serre, gaan de dakraampjes vanzelf open.”

Normaal hadden de zeven klasjes in september moeten opengaan, maar een te vochtige bodem en de onverwachte vondst van asbest ondergronds leidden tot vijf maanden vertraging. “Nog altijd is er maar één klasje echt in gebruik”, zegt De Belder. “Dat komt ook omdat we onze klassen doelbewust laten afwerken door oudere leerlingen van onze scholengroep. De kasten, keuken, het bureau en de leraarskamer worden door de jongens van houtbewerking van de athenea in Schoten, Brasschaat en Malle gemaakt. De groenaanleg staat ook nog op het programma. Die gaan de leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs van Zonnebos in 's-Gravenwezel verzorgen.”

Dankzij de pas ingehuldigde nieuwbouw kunnen er nu tachtig kleuters extra naar Deuzeldpark. Inschrijven kan vanaf 1 maart via www.aanmelden.schoten.be.

En Invento heeft nog bouwplannen. Zo wacht directeur Patrick Hennes op groen licht van de Vlaamse overheid om ook het atheneum van Schoten uit te breiden met 96 plaatsen in de eerste graad. Die beslissing wordt nog voor de paasvakantie verwacht. (jaa)