Afgelopen woensdag kwam het nieuws naar buiten dat er de afgelopen jaren enkele mensen in verdachte omstandigheden gestorven zijn in het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke.

Het zou gaan om drie mensen die vermoord werden met een overdosis insuline. De eerste feiten zouden dateren van juli 2020. Het eerste slachtoffer viel in augustus: een vrouw van 83. Half november stierf een vrouw van 93 in gelijkaardige omstandigheden. Een man, die in juli en november nog twee moordpogingen overleefde, stierf na een derde poging begin december.

Hoewel het parket toen al een onderzoek opende, zouden er in de eerste helft van vorig jaar nog vijf pogingen zijn ondernomen. Op het einde van de zomer van 2021 stopten de pogingen plots. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor. Wel bekend is dat de insuline van buitenaf werd binnengebracht. Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) reageerde verbolgen op het nieuws. Haar diensten zouden niet op de hoogte zijn geweest van de feiten. “Er is nochtans een meldingsplicht”, klinkt het. Ze stuurde intussen de inspectiediensten op het woonzorgcentrum af. (BVB)