De afgelopen vier jaar steeg het aantal Brusselse leerlingen dat in Vlaanderen naar school gaat met meer dan vijftien procent. De Vlaamse leerlingen die de omgekeerde beweging maakten, waren dan weer met twee procent minder. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA) opvroeg bij Vlaams viceminister-president Crevits. “Dankzij de hoge onderwijskwaliteit willen meer en meer Brusselse ouders dat hun kinderen er schoollopen. Die hoge vraag en de grote demografische groei in de hoofdstad zorgen voor een gebrek aan schoolbanken. De Vlaamse Gemeenschap zorgde sinds 2016 al voor bijna 6.000 plaatsen extra, maar de vraag blijft hoog”, zegt Willy Segers, burgemeester van Dilbeek. “Het onderwijs in de Rand staat voor een grote uitdaging want we moeten zorgen dat er voldoende capaciteit blijft.” (mvl)

Affligem't Lessenaartje tekent voor het goede doelDe leerlingen van basisschool 't Lessenaartje hebben enkele acties gedaan ten voordele van 'De Warmste Week'. In totaal brachten alle acties 800 euro op voor de vzw Over-Hoop. De leerlingen bakten koekjes en maakten tekeningen voor het goede doel. (mvl)

GalmaardenKinderen vragen opnieuw om Gosjdieël! Op oudejaarsdag zaterdag 31 december gaan kinderen tussen 9 en 12 jaar - of jonger onder begeleiding - tussen 9 en 12 uur in Galmaarden opnieuw van deur tot deur om godsdeel. Ze kloppen of bellen aan en begroeten de bewoner met een vrolijke en luide gojsdieël. De bewoner geeft de kinderen vervolgens een cent in een zelfgemaakt zakje of washandje. Als dank volgt uiteindelijk een geluukeg nuûjoeër. Dit is een promotiecampagne van Erfgoed Galmaarden-Tollembeek-Vollezele met steun van het gemeentebestuur. (emd)

Inhoud ↑