KNOKKE-HEIST. In de Huyshoeve verzamelden zondag zo’n 180 sympathisanten voor een stijlvolle nieuwjaarsreceptie van CD&V Knokke-Heist. Na een inspirerende toespraak van Europees commissaris Marianne Thyssen nam een zichtbaar geëmotioneerde Bert De Brabandere afscheid als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Michael Muyllaert die inzet op verbondenheid en engagement en wil nadenken over de politieke thema’s van de badstad.

Na acht jaar stevig engagement nam Bert Debrabandere afscheid als voorzitter. “Qua aantal noteren we met 210 leden een lichte stijging. Binnen de Gemeentebelangen bouwden we met onze partij een stevige groep mandatarissen en een prima samenwerking uit. CD&V Knokke-Heist mag prat gaan op uitstekende contacten met de Vlaamse, federale en Europese overheid. Mijn grootste verwezenlijkingen? Samen met gewezen schepen Daniel De Vlamynck en het kabinet van Hilde Crevits de realisatie van de A11. Er werd lang en veel over gesproken en er kwam weinig of geen protest omdat we nauwe contacten onderhielden met de mensen die rond de nieuw te bouwen A11 woonden. Eenzelfde verhaal met AZ Zeno waar we vanuit de CD&V met minister Jo Vandeurzen een laatste maar hoogst belangrijk duwtje gaven.”

“Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd duidelijk dat we met de CD&V Knokke-Heist over jonge, sterke kandidaten beschikken die klaar staan voor de toekomst. Als medewerker van het kabinet van Hilde Crevits zal ik tot eind mei veel werk hebben. Plaatselijk wacht me mijn job in de gemeenteraad en wil ik me voorbereiden om over vier jaar schepen te worden.”

Bert De Brabandere wordt opgevolgd door Michael Muyllaert (39) die met 93% van de stemmen werd verkozen tot voorzitter voor de komende drie jaar. Daarmee scoort de programmator van openluchtactiviteiten bij de gemeente Knokke-Heist een tweede keer op enkele maanden top. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kreeg hij 1.373 bolletjes achter zijn naam. Als gemeentelijk ambtenaar mag hij echter niet zetelen. “Het is niet omdat ik niet in de gemeenteraad mag zetelen dat ik mij niet verder inzet. Mijn engagement als voorzitter van CD&V Knokke-Heist is daar een goed voorbeeld van. De voorbije weken waren er in een open dialoog heel wat verkennende gesprekken. Daarbij werd snel duidelijk dat iedereen mij heel hard steunde en dat er een groot draagvlak is. Mijn voorzitterschap wordt een grote uitdaging waarbij ik verder mag rekenen op de ervaring van Bert De Brabandere. Ik wil straks werken met een kernbestuur waarin mensen met verschillende expertises samenzitten. Ik ben iemand die van een groep een team kan maken om de CD&V Knokke-Heist van binnenuit sterk te maken”, weet de vader van Lucia en Louise.

“De uitdaging is er op twee vlakken. In mei zijn er nationale en Vlaamse verkiezingen, maar ik wil ook de volgende gemeenteraadsverkiezingen nu al voorbereiden en inhoudelijk nadenken over de manier waarop we ons verhaal zullen brengen. De andere uitdaging is de verbondenheid binnen CD&V Knokke-Heist stimuleren door het realiseren van werkgroepen en het organiseren van ontspannende en leerrijke activiteiten. Ik wil iedereen in zijn eigen interesse en kwaliteiten laten floreren. We zullen de CD&V Knokke-Heist in een warme en verbonden sfeer sterker dan ooit maken.”

Inhoud ↑